Installation af DashCam

Hvordan kan jeg selv installere et dashcam?

Alle dashcams leveres med tilslutning

Alle bilkamera herfra, leveres generelt med quick guide og tilslutning til cigartænderen. Et kabel (check “indhold”-fanen på produktkortet) medfølger, dette kabel tilsluttes direkte i dit dashcam og føres langs forrudens øverste kant (mellem forruden og loft beklædningen).  Nemt ud til siden, derfra ned langs “a-stolpen”, videre ned til gulvet (evt. bag instrumentbordet) under gulvtæppet ved passagersædet og op i “cigartænderen” for strøm. Et par ledning clips får det til, at se pænt ud. Hverken kameraet eller ledningerne må generer udsynet for føreren af bilen. Det var den “nemme” og hurtige 5 minutters installation.

Vi anbefaler at dit dashcam monteres til “fast strøm”. 

Den nemme løsning ovenfor slukker dashcam’et når du slukker bilen. Cigar stikket er “tilbehør” og disse slukkes med tændingen. Skal du overvåge din bil i “park mode” / parkeringsovervågning, så skal dit dashcam have strøm også efter du har taget tændingen og parkeret bilen. Så følg den nemme vejledning og slut dit nye dashcam til bilens strøm (via sikringsboksen) eller få dit lokale værksted til at hjælpe dig.

En god mekanikker kan gøre det pænt på 2-3 timer med træk af ledningen til bagruden. Vor erfaring er at mærkeværkstederne vrider sig i muldet for ikke at lave den slags “indgreb” (de mangler ofte uddannelse). Så de mindre alsidige værksteder, der også kender til mere end et mærke, har lidt mere uddannelse og kendskab til bilernes elektriske systemer, snildt kan monterer et dashcam.