Hvorfor er et dedikeret batteri, det bedste for dit dashcam og sikkerhed?

På BlackVue bloggen har de rigtig mange gode artikler og sjove videoer, der er optaget ude i trafikken. Jeg var selv i gang med, at fikse en “billig” løsning til mit “park mode” og var dybt nede i mAh i power banks og havde valgt et par af de kraftige batterier, der kunne lyn-oplades og et ekstra batteri med Jump-Start-Kabler (dem, der kan give bilens batteri strøm, når det er gået tomt.)

Regningen blev samlet set, godt samme pris som et nyt dashcam, inden jeg havde min optimale løsning med to batterier i bilen og 1 til opladning samt et med jump-start-kabler.

Men da jeg læste og så videoen om risikoen ved disse ‘Power Banks’ blev jeg lidt bleg, da jeg jo ikke ønsker, at forårsage en brand i min bil, eller at se den eksploderer – slet ikke mens vi kører i den?

Da jeg så videoen fra BlackVue’s blog forstod jeg forskellen og har nu valgt, at investerer i et “BlackVue-Billig-Dedikeret-Dashcam-Batteri”

Dedikeret dashcam batterier vs. Transportable USB batteripakker (Power Banks).

Videoen af Ariel (herunder) fra Vortex Radar kommer med en række ting, du bør vide hvis du som jeg, overvejede at benytte “ikke dedikeret, [læs originale og dertil beregnede,] batterier til dit dashcam. Power Banks er normalt ekstra batterier, til en hurtig opladning af SmartPhones og bærbare enheder etc. Se Ariels fakta og argumenter for at benytte det originale BlackVue Power Magic Pro Ultra Batteri.

1.Forskellig teknologi
Power banks  er lavet af et andet materiale nemlig (lithium-ion). Dette er vigtigt i forhold til SIKKERHEDS GRUNDE – lithium-ion batterier har en tildens til at “udvide” og endda eksploderer i ekstreme situationer i forbindelse med varme.

Dedikerede LIFEO4  (B-130X Power Magic Ultra er langt sikre at anvende under ekstreme temperaturer og endnu bedre i forhold til, at optage video over længere tid. Her er det ikke nødvendigvis hastighed, men kvalitet og stabilitet, der er er afgørende.

2.Forskellig anvendelse.
Dette drejer sig om selve funktionen af dashcams i forhold til hvordan en mobil telefon benyttes. Power magic Ultra B-130X har fordelen af, at være udviklet specielt til formålet og kan derfor give brugeren en masse fordele, ved at arbejde automatisk i baggrunden.

3.Forskellige opladningstider.
BlackVue Power Magic Ultra har en opladningstid på kun 40-50 minutter. For USB / Power Banks, er det typisk hele natten (med de farer dette indebære – brand og eksplosion – afhængigt af kapaciteten).

Her findes BlackVues blog

Power Magic Ultra Batteri kan enten monteres direkte til cigarettænderen med det medfølgende kabel eller ‘hard-wire” altså monteres til bilens sikringsboks.

Når batteriet er monteret ‘hard-wired’, trækker B-130X dens strøm op til 9A, versus 5A når det er forbundet til cigarettænder stikket. Derfor anbefaler vi at får det monteret ‘hard wire’ til sikringsboksen. Da oplevelsen er bedre og batteriet oplades hurtigere. Batteriets IC justerer sig selv til den mængde strøm det får (5A eller 9A)

Bemærk: I modsætning til dens forgænger (B-124 og B-124X ), som havde en manuel switch for hvilken installation man benyttede: Cigaret | OFF | Hard-wire.

Power Magic Ultra B-130X har en ‘ON/OFF’ switch og indstiller sig automatisk til den strømkilde man benytter (lade strøm).

Ja – Helt klart!

Power Magic Ultra Batteri er forsynet med ‘Lithium Iron Phosphate’ celler (LiFePO4).

En ‘Power bank’ er designet som et backup batteri til telefoner eller bærbare enheder. En power bank er i de fleste tilfælde lavet af Lithium-ion (Li-ion) eller Lithium-polymer (LiPo) typen. Disse ‘high-density’ batterier egner sig ikke for brug i en lukket og parkeret køretøj (hvor temperaturen kan nå både høje og lave grader) man risikerer at de bryder i brand eller eksploderer.

LiFePO4 batterier kan modstå disse ekstreme høje og lave temperaturer, de kan klare flere genopladninger og er samtidigt mere miljøvenlige.

“mAh”-  kan være vildledende, hvis vi ikke overvejer den elektriske spændingen.

Tip: tænk i watt-timer (Wh). Naturligvis skal typen af ​​batteri tages i betragtning: batterier med høj effekttæthed har højere kapacitet for en given volumen.

Med andre ord, ved samme kapacitet er et LiFePO4-batteri større end et Li-ion- eller LiPo-batteri. Forbrugerelektronik og biltilbehør antager dog generelt forskellige spændingsværdier. Milliamp-vurderingen af ​​powerbanker er normalt baseret på en spænding på 3,7V. Det betyder, at for et 10.000 mAh batteri er den samlede kapacitet 10.000 mAh x 3,7V / 1.000 = 37Wh. Til sammenligning har Power Magic Ultra Batteri en kapacitet på 7.500mAh ved 12,8V, hvilket svarer til 96Wh.

Ja! B-130X er kompatible med både 12V og 24V systemer.

Ja, du kan medbringe et BlackVue batteri i håndbagage, i teorien.

Men da batterier kan være følsomme ting at tage med på et fly, skal du henvende dig til personalet ved indcheckning, for at være på den sikre side.

Ifølge IATA (International Air Transport Association) kan reservebatterier under 100Wh medbringes på et fly i håndbagagen – IKKE i indchecket bagage – de fleste pakker deres lithium batterier (Power Bank) i kufferten. Men aldrig uden godkendelse af lufthavnspersonalet.