Hvorfor er et dedikeret batteri, det bedste for dit dashcam

På BlackVue bloggen har de rigtig mange gode artikler og sjove videoer, der er optaget ude i trafikken. Jeg var selv i gang med, at fikse en “billig” løsning til mit “park mode” og var dybt nede i MhA i power banks og havde valgt et par af de kraftige batterier, der kunne lyn-oplades og et ekstra batteri med Jump-Start-Kabler (dem der kan give bilens batteri strøm, når det er gået tomt.

Regningen blev samlet set, godt samme pris som et nyt dashcam, inden jeg havde min optimale løsning med to batterier i bilen og 1 til opladning samt et med jump-start-kabler.

Men da jeg læste og så videoen om risikoen ved disse PowerBanks blev jeg lidt bleg, da jeg jo ikke ønsker, at forårsage en brand i min bil, eller at se den eksploderer – slet ikke mens vi kører i den?

Da jeg så videoen fra BlackVue’s blog forstod jeg forskellen og har nu valgt, at købe “BlackVues-Billige-Dedikeret–Dashcam-Batteri” – og ultra modellen.  (Der kan kobles på det i forvejen 24 timers batteri til udvidelse er kommet på julegave ønskelisten og rundsendt til både familie, venner og leverandører.)

Dedikeret dashcam batterier vs. Transportable USB batteri pakker (Power Banks).

Video af Ariel fra Vortex Radar kommer med en række ting. Du bør vide hvis du som jeg overvejede at benytte “ikke dedikeret, [læs originale og dertil beregnede,] batterier til dit dashcam. Power Banks er normalt ekstra batterier, til en hurtig opladning af SmartPhones etc. Se Ariels fakta og argumenter for at benytte det originale BlackVue Power Magic Ultra Batteri B-124x.

1.Forskellig teknologi
Den transportable USB batteri pakke er lavet at et andet materiale nemlig (lithium-ion). Dette er vigtigt i forhold til SIKKERHEDS GRUNDE – lithium-ion batterier har en tildens til  “udvide” og endda eksploderer i ekstreme situationer i forbindelse med varme. Dedikerede batteri pakke (B-124X) er langt sikre, at anvende under ekstreme temperaturer og endnu bedre i forhold til at optage video over længere tid. Her er det ikke nødvendig vis hastighed, men kvalitet og stabilitet, der er er afgørende.

2.Forskellig anvendelse.
Dette drejer sig om selve funktionen af dashcams i forhold til hvordan en mobil telefon benyttes. Dedikeret batterier har fordelen af at være udviklet specielt til formålet og kan derfor give brugeren en masse fordele ved at arbejde automatisk i baggrunden.

3.Forskellige opladnings tider.
BlackVue Power Magic Ultra Batteri er opladningstiden, kun på 40 minutter. For USB batterier, er det typisk hele natten (med de farer dette indebære – afhængigt af kapaciteten).

Her findes BlackVues blog

Få en mail når der igen er batterier på lager.

Batteriet har ukendt leveringsdato og udsolgt/udgået p.t. Har du behov for et dashcam batteri? Skriv dig op her - så sender jeg dig en mail når der er nyt.

Samtidigt får du frit abonnement på mit populære nyhedsbrev "Dash-News". Kun e-mails om dashcam og tilbud på nye produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.
Vi holder dine data private Læs vores privatlivspolitik.