Det bedste dashcam for pengene

Bedste dashcam til dine penge!

Der er et hav af populære og billige bilkamera mærker på market selv i Danmark, hvor vi kun lige er begyndt, at tage disse smarte gadgets i brug. Kvaliteten er meget varierende fra produkt til producent også diverse funktioner kan virke overvældende, for den alm. forbruger m.v.

Populære dashcam mærker er

 • Blackvue
 • DOD
 • ThinkWare
 • og Garmin.

Der er mange “bedst i test” sider om emnet, men det vigtigste er, at finde et kamera du selv er tilfreds med og som kan opfylde dine behov. De fleste sider peger alligevel på deres eget dashcam (det gør jeg i hvert fald :-) )

Gå i gang med, at undersøge dine behov, dit køremønstre og hvilke kvalitet og funktioner du reelt har behov for. Da jeg selv lavede min “research” på området brugte jeg uhyrer meget tid på det tekniske, det praktiske og diverse funktioner på chip-niveau. Jeg fandt mit svar i disse chips, derfor valgte jeg BlackVue.

 1. video billedkvalitet
 2. design
 3. sikre optagelser (filer)
 4. bilflåder fordele og Cloud

1.Optagelse videokvalitet

Full HD: Kvalitets mærkning eller hyr? Det er da klart, at Full HD er bedst? eller er det et reelt behov? Billedekvaliteten er jo vigtig, for at kunne genkende personer, aflæse nummerplader etc. for forsikringen og bevisførelse!

Full HD er en populær “standard”, der skal følges for at sikre kvalitets videooptagelse og skarphed.

Hvad med 4K UHD – Altså den næste skridt over Full HD?

Vejrforhold, (ustabilt lys, regn, sne, tåge, dis m.m. som jo er normalt her i det kolde nord), kan genere ethvert kamera, til at skyde uklarer optagelser, når vi så har med bevægende elementer som biler, fodgænge og cyklister m.m. i trafikken at gøre, bliver opgaven endnu mere krævende for kameraet.

Derudover er der genspejl fra forruden, reflekterende nummerplader og lys fra biler, skilte, lyskurver og sol m.m.

Heldigvis har Sony udviklet en chip: “Sony Starvis”

Denne super-chip kan klarer disse forhold og ydermere også “Night Vision” (bruges til ‘Park Mode’) – altså forstærke lys, men også det modsatte, når solen skinner. Så fordi et dashcam kan optage i Full HD betyder det altså ikke, at du kan se et godt og skarpt resultat.

Full HD kompenserer ikke for hvad de dyre chips kan – Der er en årsag til forskellen og prisen. Jeg plejer at sige, at du får mindst to dårlige øjeblikke med et billigt Full HD dashcam. Et når du ser bilen er påkørt (bilkabule) og når du så ikke kan aflæse nummerpladen på videooptagelsen.

Blackvue dashcams har de rigtige chips, lysfølsomme, sensitive og skarpe optagelser så du har optimal chance for at få en skarp optagelse og derved en god dokumentation. – Danskere investerer i dyre biler – Derfor skal du vælge et BlackVue Dashcam med 4K og Sony Stavis chip

2.Design

Hvis jeg skal have noget klistret i forruden, skal det være pænt at se på. Så designet er for mig en vigtig del af at vælge et Dashcam. Dashcams fås i et utal af designs og udformninger.

Jeg vil personligt der var så småt som muligt i et moderne design, der også er diskret – lidt “Ninja Style“, så jeg valgte [trommelhvivel] BlackVue, der opfylder alle disse krav til design og stil. Jeg ønsker ikke, en skærm mere, (nogle dashcam har en lille skærm der vender mod føreren), der kan forstyrer mig under kørslen – Nej Tak!

Jeg kan godt lige, at mit BlackVue er gemt lidt væk oppe bagved mit bakspejl og ikke distraherer mig når jeg færdes i trafikken. Dens dioder er slukket i “park Mode” så man ikke kan se, at den optager alt omkring bilen i nattens mørke – Silent Ninja!

Sker der bilen noget, bliver det streamet og gemt i min BlackVue Cloud) – Total Ninja!

3.Cloud – Sikre værdifulde optagelser

BlackVue Dashcams optager alt omkring bilen og låser evt. ‘events’ / hændelser.

Har du en BlackVue Cloud konto (Medfølger som en GRATIS BONUS – Når du køber her i min shop,) bliver dine ‘events’ altså gemt i skyen. Smart!! Så selv om tyvene måske racer afsted i din bil, har du stadig beviset tilgængeligt, (endda lyden, hvis du har sat den indbyggede mikrofon til). I din BlackVue app kan du følge bilen, med den indbyggede GPS.

Blackvue har altså en cloud løsning, som automatisk gemmer dine værdifulde optagelser i skyen via Wi-Fi. Så derfor anbefaler jeg, at du får et lille “Hotspot” i din bil (tilvalg). Hvis du altså ikke kan få forbindelse, til dit hjemme Wi-Fi fra parkeringspladsen og fra din parkeringsplads på jobbet?

4.Cloud – Bilflåder fordele

Firmaer med en “flåde” af biler, kan med et dashcam opnå mange fordele for styring af deres biler, chauffører og leveringer. Her er lidt af de fordele, der er med BlackVue

 • Indbygget GPS tillader firmaet at følge bilerne (ruten) på et “live” kort.
 • Parkerings Overvågning dokumentation / bevisførelse med alle data (lokation, tid, dato) og videooptagelse. Det kan være afgørende for forsikringen
 • Trafik Sikkerhed – Vi ser det igen og igen, skylden for en ulykke skal placeres og hvis chaufføren er uskyldig kan et dashcam ofte redde hans job og kørekort.
 • Du kan kontakte din chauffør direkte via Dashcam’et med den indbyggede mikrofon og højtaler, kan I tale sammen uden brug af mobiltelefon

Forrude Blackvue DR900S 1-CH dashcam bilkamera Auto Express winner

Så hvad er det bedste dashcam for mine penge?

Det er faktisk svært at sige, men jeg mener du skal vælge et BlackVue for kvalitet og oplevelses skyld. Hvis det kun drejer som om penge altså “billig billig” og du ikke deler min smag og behov for skarpe billeder/videooptagelse (ref. kun et “øv” ad gangen). Så gå efter det bilkamera, der passer til dig, dit budget og køremønstre.

Men du kan også bare tage et BlackVue herfra og undgå, at skulle gennemgå skuffelser og købeprocessen igen inklusiv ¨research’ – “life’s too short!”

DASHCAM SHOP
Forrude (1-CH) & For- og Bagrude (2-CH) Dashcams